Bírósági tárgyalás az ügyben

2022.05.23. 08:27

Szörnyű! Szexuálisan bántalmaztak két kiskorút

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 15 éves fiatalkorú férfi ellen szexuális erőszak bűntette miatt, aki egy borsodi kistelepülésen lévő gondozási helyén a vele együtt lakó 4 éves fiú és 6 éves lánygyermek sérelmére követett el szexuális cselekményt - tájékoztatott honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott nevelőszülő háztartásban élt egy borsodi kistelepülésen lévő családi házban, ugyanezen gondozási helyen éltek 2020. évben a 
4 éves fiú és a 6 éves lánygyermek sértettek.

2020. június hónap közepén a vádlott a délutáni alvásidőben bement a lánygyermek szobájába, felálltak a gyermek ágyára, ahol a vádlott levette a kislány melegítőalsóját és fehérneműjét, majd magát is lemeztelenítette és a gyermek sérelmére szexuális cselekményt követett el.

2020. július hónap elején a délelőtti órákban a vádlott átment a fiúgyermek szobájába, lehúzta a sértett nadrágját, alsónadrágját, és sérelmére szexuális cselekményt végzett, majd megkérte a gyermeket, hogy a történtekről ne beszéljen senkinek sem. A gyermek ezt megígérte, azonban másnap, amikor alváshoz készülődött, a nevelőszülője édesanyjának elmondta, hogy mi történt vele, aki erről tájékoztatta a nevelőszülőt.

A nevelőszülő kikérdezte a gyermeket, így szerzett tudomást a gondozásában lévő gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszakról.

A gyermekek életkoruknál és testalkatuknál fogva védekezésre képtelennek tekintendők.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést indítványozott pártfogó felügyelet egyidejű elrendelésével. Továbbá indítványozta a vádlott bármely olyan foglalkozás gyakorlásától történő eltiltását, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végezné.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában