Bíróság

2022.05.31. 07:22

Letartóztatásban az Avason elfogott díler

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a miskolci férfinak a letartóztatását, aki 2022. május 26-i elfogását megelőzően huzamos időn át értékesíthetett új pszichoaktív anyagot Miskolc területén.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított két fiatalkorú személynek adott el ún. „kristályt” egy lyukóbányai ingatlannál, mielőtt a hatóság tagjai vele szemben az Avason intézkedtek volna. Autójából fehér színű kábítószer gyanús port, kristályos anyagot, mérleget és mintegy 300 ezer forint készpénzt foglaltak le.

Cselekménye alkalmas lehet új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában a bizonyítást meghiúsítaná, megnehezítené. Alappal kell tartani attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A bíróság mindezeket mérlegelve 2022. június 29. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges – tájékoztat a Miskolci Törvényszék közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában