Bíróság

2022.05.13. 13:05

Letartóztatásban a kiscsécsi halálos közúti baleset gyanúsítottja

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A megalapozott gyanú tárgyát képező tényállás lényege szerint a gyanúsított 2022. május 10. napján a délelőtti órákban bódult állapotban vezette személygépkocsiját Kesznyéten felől Kiscsécs irányába. Haladása során több alkalommal áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd egy jobbra ívelő kanyarban nem az út vonalvezetésének megfelelően választva meg gépjárműve sebességét, ismételten áttért a szembe jövő forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött a vele szemben közlekedő sértetti gépjárművel, amelynek következtében annak jobb első ülésén helyet foglaló utasa a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított és két utasa, illetve a másik autót vezető személy 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A férfi szervezetéből a toxikológiai vizsgálat katinon származékot mutatott ki, amely kristályként kerül illegális forgalomba. A helyszíni szemle során a gépjárműből kábítószer gyanús anyagok kerültek elő.

A gyanúsított cselekménye halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettének a megállapítására lehet alkalmas.

A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak tartva a gyanúsított letartóztatását egy hónapra, 2022. június 13. napjáig elrendelte. Álláspontja szerint a férfi esetében reálisan kell számolni a szökés, elrejtőzés veszélyével, továbbá a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A végzés végleges – áll a Miskolci Törvényszék közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában