Elmúlt héten történt

2022.05.24. 07:30

Katasztróvavédelmi hírek: A 20. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 118 alkalommal riasztották, amiből 30 műszaki mentés volt.

Fotó: Shutterstock

Tűz keletkezett egy családi ház szobájában Nyékládházán, a Mikszáth Kálmán utcában május 16-án. A miskolci hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak az érintett ingatlanhoz. Az egységek rövid időn belül eloltották a helyiségben lángoló berendezési tárgyakat és átvizsgálták a házat. A tűz nem terjedt át a tetőre, azonban az épület lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a szomszédok segítettek.

Földmunkavégzés közben megrongálódott egy gázvezeték Bodrogkeresztúron, a Kossuth utcában május 18-án. A szerencsi hivatásos tűzoltók ötven méteres biztonsági zónát jelöltek ki a gázszivárgás körzetében és biztosították a helyszínt. A veszély megszüntetéséig az érintett területről kilenc lakónak kellett távozni, az eset során nem történt sérülés.

Egy lángoló melléképület miatt riasztották a tűzoltókat május 18-án Emődre, az Árpád utcába. A tűzesethez Miskolcról, Mezőcsátról és Mezőkövesdről vonultak a hivatásos tűzoltók. Kiérkezésük előtt  a lakók elhagyták az ingatlant. A családi házzal egybeépített, hetvenöt négyzetméteres melléképület teljes terjedelmében égett. Mielőtt a lángok átterjedtek volna a főépületre, az egységek megfékezték és eloltották, így a ház lakható maradt.

Berendezési tárgyak égtek egy lakóházban Farkaslyukon, a Móra Ferenc utcában május 21-én. Az ózdi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak a lángoló ingatlanhoz. A tüzet, amely egy helyiséget teljes terjedelmében, két másik szobát pedig részben érintett, az egységek eloltották, és átvizsgálták az épületet. Az eset során nem történt sérülés, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Tűz keletkezett egy családi házban Tállyán, a Gesztenyesor utcában május 22-én. A szerencsi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak a tűzesethez. Az egységek egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a tüzet, amely körülbelül két négyzetméteren érintette az egyik helyiség berendezési tárgyait. Az épület átvizsgálása és átszellőztetése során a tűzoltók senkit sem találtak a házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában