Katasztrófavédelmi hírösszefoglaló

2022.05.17. 07:30

Katasztrófavédelmi hírek: A 19. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 134 alkalommal riasztották, amiből 31 tűzoltás volt.

Fotó: Shutterstock

Két személygépkocsi karambolozott Kiscsécs külterületén május 10-én. Az ütközést követően mindkét autó az út menti árokba csapódott. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak a balesethez, majd feszítővágóval kiszabadítottak egy embert az egyik járműből, és átadták őt a mentőknek.

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban Miskolcon, a Szent István utcában május 11-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már nem volt kimutatható a mérgező gáz, azonban az egység rekonstruálta a körülményeket és néhány percen belül megemelkedett szén-monoxid-szintet jelzett a mérőműszer a fürdőszobában, ahol egy nyílt égésterű, gázüzemű vízmelegítő működött. A tűzoltók átszellőztették a lakást és felhívták a lakó figyelmét a további tennivalókra. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Tűz keletkezett egy családi ház szobájában Ózdon, a Petőfi Sándor úton május 14-én. Az ózdi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak a tűzesethez, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a helyiségben lángoló berendezési tárgyakat és átvizsgálták az épületet. Az eset során nem történt sérülés, a ház lakható maradt.

Kigyulladt egy családi ház Lénárddarócon, a Petőfi Sándor úton május 15-én. Az ózdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók elhagyták az épületet. A tüzet, amely a teljes tetőszerkezetet érintette, az egységek három vízsugárral eloltották, majd átvizsgálták a házat. Az eset során senki sem sérült meg, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a szomszédjaik segítettek.

(A fotó illusztráció.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában