Biztonság

2022.05.19. 12:00

Határon átnyúló közös járőrszolgálat indult

Összehangolják a rendelkezésre álló erőket, és közösen intézkednek.

ÉM

A határon átnyúló bűnözés elleni eredményes fellépés érdekében újraindult a közös járőrszolgálat az Edelényi Rendőrkapitányság és a szlovákiai Rozsnyói Rendőrőrs munkatársainak közreműködésével. 

Jelképes ajándék 

A mintegy két évvel ezelőtt a járványügyi helyzet miatt felfüggesztett, határon átívelő közös járőrszolgálat május 6-án indult újra útra a két ország rendvédelmi szervei közreműködésének eredményeként. Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagynak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének megbízásából Szerencsi Árpád r. alezredes, mb. rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes az újraindult szolgálat okán Tornanádaskán adta át a főkapitányi megbecsülést egy-egy jelképes ajándék kíséretében a magyar és a szlovák kollégáknak, akik a közös járőrszolgálatban részt vesznek. 

A célok és feladatok egyeztetésén jelen volt dr. Toldi-Tóth Gábor r. ezredes, az Edelényi Rendőrkapitányság vezetője is. 

A közös járőrszolgálat céljai között szerepel az együttműködő felek közötti kommunikáció hatékonyságának további növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök összehangolása és az éles helyzetekben bevezetendő szükséges intézkedések gyakorlati megvalósítása is, tájékoztatták lapunkat.

(A borítóképen: Az első közös szolgálat előtt | Fotó: BAZMRFK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában