Vádat emeltek az ügyben

2022.05.30. 09:47

Eszméletlenre verte élettársát, mert nem adott pénzt italra

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 36 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt, aki alsózsolcai lakásában ittas állapotban további italozáshoz pénzt kért az élettársától. Mivel az élettárs nem adott neki, olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő eszméletét vesztette.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2021. január elején a kora délutáni órákban az alsózsolcai lakásában ittas állapotban szóváltásba került élettársával, mivel további italozáshoz pénzt kért tőle, de nem adott neki. Szidalmazta a nőt, majd a fejét ököllel ütlegelte. Amikor a földre esett, tovább folytatta a bántalmazást, kétszer fejbe rúgta és megtaposta az arcát.

A sértett a bántalmazás következtében elveszítette az eszméletét, 8 napon túli gyógytartamú koponyaűri vérzés sérülést szenvedett el. A fejet ért ismétlődő erőbehatások miatt reális esélye volt életveszélyes állapot kialakulásának, ennek elmaradása a véletlenen múlt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában