Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás

2022.05.10. 09:07

Eltűnt a pénztárcája, konyhakéssel ment visszaszerezni

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt, aki Rudabányán egy vendéglátóhelyen italozott, és amikor este hazament, észlelte, hogy nincs meg a pénztárcája 50 000 Ft készpénzzel, ezért magához vett egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést, és elment annak a férfinak a lakására, akivel aznap együtt ivott, tőle követelte a pénz visszaadását.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2021. december hónap második felében Rudabányán egy vendéglátóhelyen italozott, és az esti órákban hazaérve észlelte, hogy nincs meg a pénztárcája 50 000 Ft készpénzzel.

Arra gondolt, hogy az az ismerőse lophatta el tőle, akivel együtt italozott, illetőleg haza kísérte őt. Hogy visszaszerezze a pénzét, magához vett egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést és elment a sértetthez, akinek a házába a nyitott ajtón keresztül bejutott. 
A konyhában találkozott vele, a kést a nyakához szorította és többször megfenyegette, hogy megöli, ha nem adja vissza a pénztárcáját.

A sértett közölte, hogy semmit nem tud a pénztárcáról, a dulakodás során a vádlott kést tartó kezét megragadta, majd kilökte az ajtón kívülre és rögtön a segélyhívón bejelentést tett a rendőrségre.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában