Letartóztatásban

2022.05.26. 08:23

„Az adót és a járulékot kifejezetten jól védtek” - lecsapott a NAV az őrző-védő bűnszervezetre

Több mint 250 millió forint adót és járulékot nem fizetett be az a vagyonvédelemmel foglalkozó borsodi bűnszervezet, amelyet a napokban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az elkövetők letartóztatásba és bűnügyi felügyelet alá kerültek.

Fotó: Shutterstock

A szervezet több száz vagyonőrt foglalkoztatott strómanok vezette bukócégeken keresztül, megrendelőiknek őrző-védő szolgáltatást nyújtottak. A számlázási lánc alján működő eltűnő társaságok az áfát és az alkalmazottak utáni járulékokat nem vallották és nem is fizették be. A bűnbanda többszintes, cégvezetőkből, ügyintézőkből álló céghálóját beszervezett könyvelők és bérszámfejtők is segítették.

A NAV nyomozói a bűncselekmény felderítésére 17 helyszínen kutattak egyszerre, ingatlanokat vettek zár alá, gépjárműveket, bankszámlákat foglaltak le, összesen 130 millió forint értékben. A bűnszervezet vezetője fegyvert is tartott, őt nagytestű kutyákkal őrzött ingatlanjában a NAV MERKUR Bevetési Egysége fogta el.

Az akcióban öt személyt állítottak elő, hallgattak ki és vettek őrizetbe, a NAV bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz. A bíróság hármójuk letartóztatását, két személy bűnügyi felügyeletét rendelte el. Az ügyben az elfogást követő napokban további hat embert gyanúsítottak meg bűnsegédként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában