Azt hitte, az ő fia

2022.05.16. 08:54

Átemelte a kerítésen és elvitte az udvaron játszó hároméves gyermeket egy nő Miskolcon

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 44 éves nő ellen személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, aki 2021. május hónap közepén az esti órákban Miskolcon, egy lakóház udvarán szülői felügyelet nélkül játszó hároméves gyermeket a kerítésen átemelve kivette, majd lakására vitte.

Fotós: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott kóros elmeállapotú, kórházi elbocsátását követően pszichiátriai jellegű gyógyszereit nem szedte.

2021. május hónap közepén az esti órákban Miskolcon, egy családiházas övezetben sétált, amikor észrevette az egyik ház udvarán szülői felügyelet nélkül játszó hároméves fiúgyermeket.

Tévesen azt feltételezte, hogy ez a gyermek azonos a tőle korábban a gyámhatóság által elvett fiúgyermekével, ezért elhatározta, hogy magával viszi és együtt fognak élni.

Megszólította a kisfiút, hogy szeretne-e vele elmenni, mire az, a kérdésre igennel felelt, ekkor a vádlott a kerítésen átemelte, elment vele egy közeli buszmegállóba, ahonnan a menetrendszerű járattal miskolci lakására vitte, otthonában a gyermeket megetette és lefürdette.

A gyermek édesanyja fia eltűnéséről értesítette a rendőrséget. A rendőrök intézkedésük során az éjszakai órákban a gyermek édesanyjával együtt megjelentek a vádlott lakásánál, csengetésükre a vádlott ajtót nyitott, de mivel észlelte, hogy rendőrök állnak ott, azonnal becsapta és kulcsra zárta az ajtót, viszont többszöri, nyomatékos felszólításra beengedte a rendőröket, illetőleg a gyermeket átadta az édesanyjának.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlott vonatkozásában a fennálló büntethetőséget kizáró okra tekintettel felmentésére tett indítványt, azonban a bűnismétlés lehetősége miatt kényszergyógykezelésének elrendelését kezdeményezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában