Tárgyalás

2022.04.13. 10:06

Vasvillával támadt az ásványvizes palackokkal védekező nőre

Az Encsi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 54 éves férfi ellen, aki 2021 július elején és végén Göncön több nőre is rátámadt.

Fotó: Shutterstock

Egyiküket lefejelte és megpofozta, a következőt arcon ütötte, míg a harmadik nőre egy vasvillát fogott, aki rémületében egy zsugor vizet maga elé tartva próbált védekezni.

 

A vádirat szerint a vádlott 2021 július elején, a délutáni órákban Göncön, a nyílt utcán egy a kocsijában ülő nőt kezdett el szidalmazni. A helyszínen tartózkodó másik gönci nő megpróbálta megnyugtatni a vádlottat, aki erre hozzálépett és az arcába fejelt, majd eltávozott.

 

A sértettnek a cselekmény következtében értékelhető sérülése nem keletkezett.

 

A hónap végén a vádlott szintén a nyílt utcán kezdeményezett szóváltást egy nővel, akit a vita közben arcon köpött, majd egy alkalommal tenyérrel a fején megütötte. A nő - aki nem sérült meg - félelmében elszaladt. Másnap a vádlott a délelőtti órákban a saját háza előtti útszakaszon tartózkodott, kezében egy vasvillával, és a férfi testvérével hangosan veszekedett, aki viszont hazaküldte őt. A vádlott az úton elindulva, észrevette a gépjárművéből éppen élelmiszereket kipakoló nőt, és mintegy két méterre közel ment hozzá, majd több alkalommal a hasa irányába szúró mozdulatot tett. A rémült nő egy zsugor ásványvizet maga elé tartva kezdett hátrálni, átment az autó másik oldalára, és onnan rákiabált a vádlottra, hogy fejezze be a cselekményét, mire a vádlott annyit mondott neki, hogy hívhatja a rendőröket, majd eltávozott.

 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában