A 16. hét jelentősebb káresetei

2022.04.26. 07:30

Tűzeset és viharkár miatt váltak lakhatatlanná házak – katasztrófavédelmi összefoglaló

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 172 alkalommal riasztották, amiből 82 műszaki mentés volt.

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Miskolcon, a Nagy László utcában április 24-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak a tűzesethez. Az egységek három vízsugárral oltották el a lángokat, amelyek a száznegyven négyzetméteres ingatlan teljes tetőszerkezetét és beépített tetőterét érintették. Az eset miatt a ház lakhatatlanná vált, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek. A tűzben senki sem sérült meg.

A hivatásos tűzoltókat nyolcvan kárhelyszínre riasztották az időjárással összefüggő események felszámolása miatt április 24-én. A legtöbbször megrongálódott háztetőkhöz kérték az egységek segítségét, de volt, ahol lehasadt ágak és kidőlt fák szakították le az elektromos, illetve távközlési vezetéket, vagy okoztak forgalmi akadályt. A viharos időjárás miatt ketten sérültek meg. Bőcsön, a Csokonai, míg Ónodon, az Arany János utcában olyan mértékben megrongálódott egy családi ház tetőszerkezete, hogy lakhatatlanná vált az ingatlan. A káresetek felszámolásában a mezőkövesdi, a mezőcsáti, a miskolci, a tiszaújvárosi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók mellett a szomolyai és a szihalmi önkéntes tűzoltók is részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában