Gyorshajtás

2022.04.21. 16:59

Túl mentek a határon: hat óra alatt hetvennégyen

Majd hat óra leforgása alatt hetvennégy autós lépte túl a megengedett sebességet Alsóbereckiben, Karoson és Pácinban. A hatóság által kiszabott közigazgatási bírságok követik a sofőröket.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy vannak olyan járművezetők, akik nem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. Szaknyelven mondva a megengedett legnagyobb sebesség esetleges növelése közlekedésbiztonsági kockázattal jár, ugyanis már a kisebb mértékű sebességtúllépés is hatványozottan növeli a közúti balesetek és tragédiák bekövetkezésének kockázatát.

A gyorshajtás veszélyes!

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársa 2022. április 19-én Alsóbereckiben, Karoson és Pácinban végzett sebességmérést. Az ellenőrzés mintegy hat órája alatt Alsóbereckiben 6, Karoson 41, míg Pácinban 27 gyorshajót mért be, azaz 74 járművezető lépte túl a megengedett sebességet.

A hatóság közizgatási bírságot szabott ki velük szemben 30-tól 60 ezer forint értékben - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában