Lezárt ügy

2022.04.06. 10:15

Tapétavágó késsel raboltak

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy férfival és gyermekkorú társával szemben folytatott.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 60 éves férfival és társával egy 13 éves fiúval szemben.

A nyomozás adatai szerint egy helyi férfi 2021. május 2-án a délutáni órákban a Miskolc, Baross László úton gyalogolt hazafelé, amikor találkozott a 13 éves ismerősével, akivel egy idősebb férfi és egy 8 éves gyermek is volt.

Beszélgetésbe elegyedtek, majd a 13 éves fiú elkérte a sértett telefonját, amit megvizsgált és zsebre tett, azt többszöri kérésre sem adta vissza. Eközben a 8 éves gyermek felkapta a sértett maga mellé helyett táskáját és azzal elszaladt.

A sértett fiatalembernek az elkövető visszaadásra kínálta a telefonját, ezért nem követte az elrohanó gyermeket, de mégsem kapta vissza a készüléket. Sőt, a 60 éves férfi egy tapétavágó kést vett elő és megfenyegette, majd elvették tőle pénzét és pénztárcáját is.

A sértett ezek után hazament, majd a Miskolc, Tiszai pályaudvaron lévő Vasúti Rendőrőrsön jelent meg és tette meg feljelentését.

A járőrök azonnal az elkövetők keresésére indultak, akiket egy órán belül felkutattak és elfogtak.

A 60 éves gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe is vették, akit a bíróság le is tartóztatott.

A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában