Ügyészség

2022.04.13. 15:11

Őrizetben a rendőri intézkedés elől menekülő borsodi férfi

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, ittas állapotban elkövetett járművezetés és becsületsértés miatt gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő férfit, és indítványozta letartóztatásának elrendelését.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

2022. április 11-én délelőtt egy helyi férfi erősen ittas állapotban jelent meg a Putnoki Járási Hivatalban ügyintézés céljából, ahová a pár száz méterre lévő otthonából gépjárművel érkezett.

A kormányhivatal dolgozóinak jelzésére rendőr járőrök jelentek meg a helyszínen, akik észlelték, hogy a középkorú férfi a hivatal parkolójából gépkocsival indul el a 26-os számú főúton Miskolc irányába.

A rendőrök fényjelzés és szakaszos kürtölés mellett intézkedés alá kívánták vonni a férfit, aki ekkor gyorsításba kezdett. Amikor a szolgálati gépjármű a férfi kocsija mellé ért, – a felező vonalat is átlépve – autóját hirtelen balra, a rendőrautó felé kormányozta, amelynek sofőrje az ütközést csak úgy tudta elkerülni, hogy vészfékezést alkalmazott.

Miután a rendőrautó a terhelt gépjárműve mögé húzódott, ismét előzésébe kezdett. Ekkor az elkövető autójával – irányjelzés nélkül – hirtelen kormánymozdulattal balra kanyarodott úgy, hogy az összeütközést a rendőr ismét csak vészfékezéssel tudta elhárítani.

A több közlekedési szabályt megszegő férfi végül a lakása előtt állt meg, ahol a rendőrök felszólítása ellenére nem igazolta magát, és szidalmazta, majd folyamatosan megöléssel fenyegette őket és családjukat. A rendőrök testi kényszert alkalmaztak az intézkedésnek még percekig ellenszegülő férfival szemben, és kezeit hátra bilincselve törték meg az ellenállását, aki még ezt követően is az egyik rendőr felé rúgott.

A regionális nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki a terhére rótt bűncselekmények elkövetése miatt egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés kiszabására számíthat.

Az ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványáról ma dönt a Debreceni Járásbíróság – áll a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában