20 millióért akart csalni

2022.04.06. 16:03

Meg akart vesztegetni egy főorvost egy borsodi nő

Az elhunyt rendelkezett egy évekkel azelőtt megkötött baleset biztosítással, mely azt tartalmazta, hogy a biztosított baleseti okból bekövetkező halála esetén a lányát közel húszmillió forint illeti meg.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Fotós: Shutterstock

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Fotós: Shutterstock

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az 55 éves elkövetővel szemben, aki azért, hogy baleset biztosítás címén – csalárd módon - több milliós összeghez juthasson, megpróbált megvesztegetni egy főorvost.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei illetőségű nő az édesapja kezelése folytán került kapcsolatba az egri kórházzal, ahol idős felmenője 2020 tavaszán természetes okú megbetegedés következtében meghalt. Az elhunyt rendelkezett egy évekkel azelőtt megkötött baleset biztosítással, mely azt tartalmazta, hogy a biztosított baleseti okból bekövetkező halála esetén a lányát közel húszmillió forint illeti meg.

 

Ennek a biztosítási összegnek a jogosulatlan megszerzése érdekében szánta el magát bűncselekmény elkövetésre a nő, aki néhány nappal a haláleset után vette fel telefonon a kapcsolatot az apját ápoló kórházi osztály vezetőjével. A főorvos ekkor korrekt tájékoztatást adott neki arról, hogy a beteg elhunytában baleseti tényezők nem játszottak szerepet, mint azt az összes kezelési dokumentum és a halottvizsgálati bizonyítvány is igazolja. A laikus vádlott ekkor először vitába szállt a képzett orvossal a halálok tekintetében, majd miután nem tudta szakmai álláspontja megváltoztatására rávenni a doktornőt, elmondta, hogy mekkora összegtől esik el ezáltal, és felajánlotta, hogy hajlandó kétmillió forintot fizetni a szóban forgó orvosi iratok meghamisításáért. Ezt a főorvos határozottan visszautasította, de így sem tudta távol tartani magától az asszonyt, aki rövidesen személyesen jelent meg az irodájában azért, hogy immár négymillió forintot ígérjen – ezúttal is hiába – a hamis adattartalommal kiállított közokiratokért.

 

A Heves Megyei Főügyészség a nőt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettével, valamint közokirat-hamisítás előkészületének vétségével vádolja.

 

A főügyészség a vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a tagadásban lévő terhelttel szemben. Az ügyben első fokon az Egri Törvényszék hoz majd ítéletet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában