Bíróság

2022.04.08. 13:14

Letartóztatta a Szerencsi Járásbíróság a csalással gyanúsított helyi férfit

A Szerencsi Járásbíróság elrendelte annak a helyi férfinak a letartóztatását, akivel szemben csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021 év elején megállapodott a sértettel megyaszói ingatlanának teljeskörű felújításában. A felek szerződést is kötöttek, majd a gyanúsított két részletben, összesen 3.700.000 forint készpénzt vett át vállalkozói díjelőlegként. A munkálatok azonban el sem kezdődtek, s mint kiderült, a férfi a munkavégzéshez szükséges anyagokkal, pénzeszközökkel és munkaerővel sem rendelkezett. Az okozott kár nem térült meg.

 

A gyanúsított cselekménye alkalmas lehet nagyobb kárt okozó csalás bűntettének megállapítására, amely akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

 

A férfivel szemben hasonló bűncselekmények miatt további büntetőeljárás is folyamatban van. A bíróság álláspontja szerint a bizonyítás veszélyeztetése és a bűnismétlés veszélye miatt indokolt a gyanúsított letartóztatása, amelyet 2022. május 8. napjáig rendelt el.

 

A döntéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, azonban a férfi a másodfokú eljárás kimenetelét letartóztatásban várja – tájékoztat honlapján a Miskolci Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában