50 szabadtéri tűz

2022.04.05. 07:30

Lakhatatlanná vált egy családi ház Szakácsin és egy Gesztelyen

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 306 alkalommal riasztották, amiből 205 tűzoltás volt.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a szabadtéri tüzek tették ki a tűzoltói beavatkozások jelentős részét március 28-án. A hivatásos egységek ötvenhét alkalommal vették fel a harcot a lángoló növényzettel. Az érintett területek nagysága tíz négyzetmétertől körülbelül kétszáz hektárig terjedt. Györgytarlónál és Ózd határában százötven, míg Szendrő külterületén csaknem kétszáz hektáron pusztított a tűz. Az utóbbi helyszínen egy fenyves aljnövényzete lángolt, három hektáron pedig koronaégés is bekövetkezett. A tüzeket a cigándi, a szerencsi, a sátoraljaújhelyi, az ózdi, a mezőkövesdi, a szendrői, az aggteleki és a kazincbarcikai tűzoltók oltották el kéziszerszámokkal és vízzel. Szendrőnél a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak az egységek.

 

Tűz keletkezett egy családi házban Szakácsin, a Kossuth utcában március 29-én. A szendrői és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, amely az egész épületre kiterjedt. Az egységek átvizsgálták a házat és egy sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak. Az eset során senki sem sérült meg, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonaik segítettek.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ötvenöt alkalommal avatkoztak be a hivatásos tűzoltók szabadtéri tűz miatt március 29-én. Az érintett területek nagysága csaknem ötven hektárig terjedt. Miskolc külterületén, a Nagy Kerekhegy dűlőn körülbelül húsz hektáron égett a száraz növényzet. A tüzet, amelyben két hétvégi ház is leégett, a miskolci, a kazincbarcikai és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók oltották el a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

 

Tűz keletkezett egy családi házban Gesztelyen, a Fő utcában március 30-án. A szerencsi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak a tűzesethez. Az egységek kiérkezése előtt a lakók elhagyták az épületet. A tűzoltók gyorsbeavatkozó sugarakkal fojtották el a lángokat, és egy felmelegedett háztartási gázpalackot eltávolítottak az egyik helyiségből. A tűz egy szobát érintett, de a tető nagy része megsemmisült, így a ház lakhatatlanná vált. Az eset során senki sem sérült meg.

 

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy földszinti lakásban Miskolcon, a Testvérvárosok útján április 03-án. A tűzeset miatt három gépjárműfecskendőt és egy létraszert riasztottak a megyei műveletirányítók. Az egységek rövid időn belül elfojtották a tüzet, amely egy helyiséget érintett. A veszély megszüntetéséig harminc lakónak kellett elhagyni a kilencemeletes épületet. A tűzzel érintett lakás lakhatatlanná vált, az eset során senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában