Bíróság

2022.04.04. 12:01

Jogerős ítéletet hozott a törvényszék a rendőrre támadó encsi férfi ügyében

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa 2022. április 4. napján ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, akivel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás.

Fotó: Shutterstock

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfit 2021 februárjában egy másik eljárás kapcsán, intézkedés céljából keresték fel encsi lakóhelyén a rendőrök. Amikor a vádlott észrevette a kert felől közelítő hivatalos személyt, futva menekülni kezdett és csak többszöri felszólításra állt meg, majd két kézzel megragadott egy mintegy 10 kg súlyú, fémlábú forgószéket, a magasba emelte és a rendőr feje felé ütött vele. A sértett kezével kivédte a támadást, de 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az elsőfokon eljáró Encsi Járásbíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt 2 év 6 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott és védője által enyhítés érdekében bejelentett fellebbezés folytán másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék nem tartotta eltúlzottnak az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetési mértéket, figyelemmel arra, hogy a jogszerűen intézkedő rendőr hivatalos személynek minősül, a rá támadónak pedig számolnia kell a törvény szigorával. Fentiek értelmében a másodfokú tanács helybenhagyta a döntést, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában