Tárgyalás

2022.04.05. 17:42

Jogerős ítélet az ózdi tolvaj ügyében

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa 2022. április 5. napján jogerős ítéletet hozott a kifosztás bűntette és lopás bűntettének kísérletével vádolt ózdi férfi ügyében.

Az első fokon eljárt Ózdi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2021 májusában a sértett házához ment és a nyitva felejtett bejárati ajtón keresztül a hálószobába bejutott. Az ott alvó sértett feje alól elvette annak autóstáskáját, amiben 10.000 forintot talált, ezt magához véve elhagyta a helyszínt.

2021 júniusában a vádlott két másik sértett lakásához ment, annak nyitott konyhaablakán a szúnyoghálót öngyújtóval meggyújtotta, majd a keletkezett résen át bemászott a házba. Az alvó sértettek mellett lévő 65.000 forint értékű mobiltelefont magához vette és távozott onnan. Ezután a garázs lezárt ajtajáról a lakatot lefeszítette, bement az épületbe, ott az eltulajdonított telefonnal világítva kutatni kezdett és egy láncfűrészt próbált elvinni, miközben a házban tartózkodók a zajra felébredtek és tetten érték a férfit.

Az Ózdi Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletével 4 év 6 hónap szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte a vádlottat. Enyhítő körülményként értékelte az elkövető beismerő vallomását és megbánó magatartását, valamint azt, hogy a lopási cselekmény kísérleti szakban maradt és a kár részben megtérült. Ezzel szemben súlyosító körülményként vette figyelembe az ittas állapotban, gátlástalan jelleggel történő elkövetést.

A vádlott és védője által bejelentett fellebbezés folytán eljáró Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa az elsőfokú bíróság döntését helybenhagyta, így az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában