Közérdekű munkára ítélhetik

2022.04.04. 14:53

Ittas állapotban lakásán kereste fel a nő új barátját, hogy bosszút álljon rajta

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség súlyos testi sértés és magánlaksértés miatt vádat emelt egy férfival szemben.

Shutterstock/Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vád szerint, a vádlott férfi néhány hónapig párkapcsolatban élt egy nővel, kapcsolatuk azonban 2020. novemberében megszakadt és a nő új kapcsolatot létesített. A vádlott ezt nehezen viselte és próbálta meggyőzni a nőt, hogy menjen vissza hozzá, aki azonban a közeledését elutasította.

 

A vádlott  2020. december 4-én este, erősen ittas állapotban a sajószentpéteri lakásán felkereste a nő új barátját azzal a céllal, hogy bosszút álljon rajta. A vádlott kopogott a lakás ajtaján, majd mikor a másik férfi ajtót nyitott, a vádlott rögtön megütötte. A megtámadott férfi egy fokossal próbált védekezni és felszólította a vádlottat, hogy távozzon a portájáról. A vádlott ennek nem tett eleget, a lakás udvarán még több alkalommal megütötte a másik férfit és végül  – további felszólításokat követően – csak akkor távozott, mikor a sértett védekezésképpen egy balta fokával megütötte.

 

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és magánlaksértés miatt a vádlottal szemben magánindítványt terjesztett elő.

 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában