Iskolai vitás helyzet

2022.04.06. 15:26

Iskolai erőszak: szóváltás után megütötte a lányt

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse egy 15 éves lánnyal szemben. A gyanúsított 2022. január 25-én egy általános iskolában összetűzésbe keveredett iskolatársával, akinek szóváltásukat követően meghúzta a haját, majd meg is ütötte.

 

Az Ózdi Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

Iskolapad vagy a vádlottak padja?

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya az eset kapcsán felhívja a szülők és a diákok figyelmét, hogy a Büntető törvénykönyv szerint, a garázdaság az, ha valaki kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A kihívóan közösségellenes magatartás a társadalmi együttélési szabályok nyílt, vagy tudatos, egyértelmű semmibevételét jelenti.

 

Továbbá az erőszak irányulhat tárgyra és személyre is. A személyre irányuló erőszaknak nem kell feltétlenül sérülést okoznia, elegendő a másik ember testének támadó szándékú érintése is.

 

Fiatalkorú gyermekek pedig már büntethetők garázdaság elkövetéséért! Egy iskolai vitás helyzet erőszakos elintézése pedig a bíróságon is végződhet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában