Hatóság félrevezetése

2022.04.04. 11:48

Félrevezette a rendőrséget a valótlan bejelentéssel egy stoppos nő

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 éves nő ellen hatóság félrevezetésének vétsége miatt. A nő 2021. június végén, délután Sajószentpéteren lestoppolt egy autót, majd később két ismeretlen férfival önszántából közösült. A hajnali órákban attól való félelmében, hogy teherbe esett, és élettársa haragudni fog rá, felhívta a rendőrséget és azt közölte, hogy őt megerőszakolták.

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a nő 2021. június végén a délutáni órákban sajószentpéteri lakhelyéről gyalogosan elindult a településen lakó édesanyjához. Útközben lestoppolt egy gépkocsit, amelyben három ismeretlen férfi ült, és megkérte őket arra, hogy vigyék el. A férfiak azonban először még elmentek Kazincbarcikára, majd egy borsodi kistelepülésre, ahol az egyik férfi kiszállt és távozott. Az elkövető ezután a gépjárműben maradt a két ismeretlen férfival az autóban egymás után önszántából közösült. A sofőr végül visszavitte a nőt Sajószentpéterre. 

Az elkövető azonban félt, hogy esetleg teherbe esett, és emiatt az élettársa haragudni fog rá. Hajnalban a nővére lakásáról felhívta a rendőrség ügyeletét, és olyan valótlan bejelentést tett, hogy őt 20 perccel korábban három férfi az utcán megfogta, belökte egy autóba és megerőszakolta. A vádlottat a rendőrkapitányságon meghallgatták, ennek során azonban beismerte, hogy a bejelentésében hazudott.

Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában