Rablás

2022.04.22. 11:51

A nyílt utcán bántalmazta ismerősét, majd elvette a pénzét

Az edelényi rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalkorút, aki a városban a nyílt utcán bántalmazta egy ismerősét, majd elvette a pénzét.

Shutterstock/Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az Edelényi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 17 éves helyi fiúval szemben.

A gyanúsított 2022. április 21-én 20 óra 30 perc körül hazafelé gyalogolt Edelényben, amikor az egyik utcában utolérte egy felnőtt ismerősét. Ekkor beszélgetésbe elegyedtek, majd a fiú pénzt kért a férfitől azzal az indokkal, hogy gyógyszert akar vásárolni. A sértett nem adott pénzt, hanem azt mondta, hogy menjenek együtt a patikába és majd ő kifizeti.

Ezt a felajánlást fiatalkorú nem fogadta el, hanem bántalmazta a sértettet, majd elvette tőle több 10.000 forintját, amivel elmenekült.

A férfi ekkor bejelentést tett a rendőrségen és mivel csak látásból ismerte a támadóját, ezért személyleírást adott róla, amely alapján a rendőrök keresni kezdték.

A járőrök a rablót éjfél után fogták el, - aki az egyik helyi családi ház kertjében, a fűben bújt el - majd előállítását követően őrizetbe is vették - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában