Önbíráskodás kísérlete

2022.04.26. 10:55

A nyakához tett késsel követelte az állítólagosan ellopott pénztárcáját

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy önbíráskodó férfival szemben folytatott.

Önbíráskodás kísérlete bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 47 éves rudabányai férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított egyik ismerősével italozott 2021. december 22-én egy rudabányai presszóban.

Az esti órákban mindketten hazatértek saját lakásukba, azonban a sértett 22 óra körül arra figyelt fel, hogy valaki benyitott a házába. Amikor kiment a konyhába, már a gyanúsított állt ott, kezében egy konyhakéssel, amelyet a házigazda nyakához tett, majd követelte tőle az állítólagosan ellopott pénztárcáját.

A sértett tagadta, hogy ő bármit is eltulajdonított volna, majd egy váratlan mozdulattal eltaszította magától a támadóját, kilökte az udvarra és értesítette a rendőröket.

A kiérkező járőrök a férfit a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás során a pénztárca is előkerült, amelyet egy helyi lakos talált meg a település egyik utcájában.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek - közölt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában