Elfogták

2022.04.22. 14:31

A mezőkövesdi nő több mint egy éve árulta a tiltott szert a saját lakásán (frissítve)

A mezőkövesdi rendőrök őrizetbe vették azt a nőt, aki már több mint egy éve árulta a tiltott szert a saját lakásán.

Forrás: Rendőrség

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 49 éves helyi nővel szemben.

A rendőrök büntetőeljárás keretén belül végeztek kutatást az asszony lakásában 2022. április 4-én, amelynek során több mint 40 gramm porszerű, úgynevezett „kristályt” és csaknem 20 gramm zöld növényi törmeléket, mint új pszichoaktív-gyanús anyagokat foglaltak le.

A nyomozók az anyagokat szakértői vizsgálatra küldték, annak pontos mibenlétének, hatóanyagának meghatározása céljából, de ezen idő alatt olyan információk merültek fel, hogy a nő a lakásáról ismét árul tiltott szereket.

A rendőrök ekkor ismét megjelentek az asszonynál, ahol újabb adag már kicsomagolt port és növényi törmelékeket találtak.

A nyomozók a kutatások során több millió forint készpénzt, több tucat arany- (vagy annak látszó) ékszert, mérleget, illetve mobiltelefonokat is lefoglaltak, továbbá őrizetbe vették a gyanúsítottat - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

Letartóztatásban a mezőkövesdi nő, aki új pszichoaktív anyagot árult

A Mezőkövesdi Járásbíróság elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, akivel szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének minősített esete és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A gyanúsított cselekménye alkalmas lehet tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag átadásával, illetve kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megállapítására, amelyek akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankció mértékére tekintettel a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei sem ellensúlyoznak. Az ügyben további nyomozási cselekmények várhatók, ezért a tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének elkerülése miatt is indokolt a nő letartóztatása, akinek esetében a bűnismétlés veszélyes is reális. Mindezeket mérlegelve a bíróság 2022. május 22. napjáig elrendelte a letartóztatását.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában