Fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés az ünnepi időszakban

2022.04.20. 13:25

29 sofőrt szűrtek ki a forgalomból alkoholfogyasztás miatt

A rendőrök az ünnepi időszakban történő ellenőrzés fókuszát az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetőkre irányították Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain is.

Forrás: police.hu

A Roadpol Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) 2022. éves terve alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. április 15-e és 18-a között hajtott végre fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést.

Az akció elsősorban az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult.

A borsodi rendőrök az akciósorozat időtartama alatt 12857 járművezetőt ellenőriztek. Az ellenőrzött személyek közül összesen 29 olyan sofőr volt, akik alkoholt fogyasztottak és akiket még az előtt kiszűrtek a forgalomból, mielőtt balesetet okoztak volna.

A fenti eseteken túlmenően a rendőrök 113 egyéb jogsértést is feltártak – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kéri a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti közlekedés szabályait!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában