Vádemelés

2022.03.02. 09:08

Tomboló ököl a miskolci buszpályaudvaron

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 42 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt, aki 2021. február elején a kora délutáni órákban ittas állapotban egy miskolci távolsági autóbusz pályaudvaron arcmaszk nélkül szállt fel a járműre, és amiért a sofőr leszállította ököllel arcon ütötte, továbbá szintén ököllel ütötte meg az őt megfékezni próbáló biztonsági őrt is.

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2021. február elején a kora délutáni órákban ittas állapotban érkezett meg a miskolci autóbusz pályaudvarra és a járványhelyzet miatt kötelezően előírt arcmaszk nélkül szállt fel a járműre. A sofőr közölte vele, hogy így nem utazhat és felszólította, hogy hagyja el az autóbuszt, a vádlott azonban ököllel arcon ütötte, 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést okozva.


A buszsofőr segítséget kért, így a forgalomirányító két biztonsági őrt küldött, akik a vádlottat megakadályozták abban, hogy ismét felszálljon, eközben viszont az egyik biztonsági őrt szintén ököllel a fején megütötte.


A helyszínre rendőrjárőrök érkeztek, akik intézkedésük során megpróbálták megbilincselni a vádlottat, aki ellenállt, ezért a biztonsági őrök segítségét kérték, akik közül az egyik lefogta a vádlott kezét, miközben a busz oldalához állították, a vádlott viszont a hátrabilincselés közben térden és combon rúgta a biztonsági őrt.
Az autóbuszvezető közfeladatot ellátó személynek minősül, míg a rendőrjárőröknek segédkező biztonsági őr hivatalos személy támogatója.


Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában