Ügyészség

2022.03.29. 11:07

Részegen zebrát látott és forgalmat irányított

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen garázdaság és rongálás vétsége miatt. A férfi 2021. október végén, délben, Mezőkövesden, ittasan az úttest szélén azt gondolta egy gyalogátkelőnél van, kilépett az útra megállásra kényszerítve egy gépjárművet. Ezt követően a vezetővel szóváltásba került, többször megpróbálta megütni és megrúgni, valamint kétszer belerúgott az autó sárvédőjébe.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirat szerint a vádlott 2021. október végén, a déli órákban, Mezőkövesden, erősen ittas állapotban gyalogolt az úttest szélén. Részegsége miatt az gondolta, hogy egy zebra van az úttesten, ezért kilépett a forgalom elé, majd a tenyerét feltartva megállásra kényszerített egy arra közlekedő autót azt kiabálva, hogy itt zebra van, álljon meg. A gépjármű vezetője kiszólt neki, hogy ott nincs semmilyen gyalogátkelő, mire a férfi a nyitott ablakon keresztül megpróbálta megütni. A férfi kiszállt az autóból, erre az elkövető ökölbe szorított kézzel küzdőállást vett fel, és a sértett felé rúgott, aki viszont elkapta a lábát, majd pedig tenyérrel ellökte, melynek következtében a vádlott a földre esett. A földről felkelve az autó sárvédőjébe belerúgott, erre a vezető újból ellökte, megint földre került, ekkor az útszélén lévő virágokat kezdte el tépkedni, dobálni, majd amikor újból felállt, ismét a sárvédőbe rúgott. A gépjármű vezetője visszaült az autóba és hogy elkerülje a további konfliktust, elhagyta a helyszínt, de a tükörből visszatekintve látta, hogy a férfi az úttesten közlekedő autók között gyalogol, ezért értesítette a rendőrséget.

 

A vádlott a gépjárműben 60.000 forint kárt okozott.

 

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában