Börtönbüntetés

2022.03.01. 14:48

Önbíráskodással akarta visszaszerezni 20 ezer forintját

Tiszaújvárosi Járási Ügyészség önbíráskodás bűntette miatt vádat emelt egy 48 éves hejőkeresztúri férfival szemben.

A vádlott 2021. július 23-án, egy hejőkeresztúri presszó előtt keveredett szóváltásba a sértett férfival , akitől egy 20.000 forintos pénztartozás visszafizetését követelte. 

 

A sértett látva, hogy a vádlott ittas állapotban van, próbálta a vitát későbbre halasztani, a vádlott azonban ezt nem hagyta. Mikor a sértett beült az egyik ismerősétől kölcsönkapott autóba, a vádlott nem engedte, hogy a vezető oldali ajtót a sértett bezárja, sőt azt visszafelé kezdte feszegetni, miközben azzal fenyegetőzött ,hogy leszakítja  az autó ajtaját, ha nem kapja meg a tartozás összegét. A sértett komolyan tartott attól, hogy a vádlott súlyosan megrongálja a nála csak kölcsönben lévő autót, ezért inkább átadott a vádlottnak 10 000 forintot. 

 

A vádlottat végül a helyszínre érkező feleségének sikerült jobb belátásra bírnia, így a sértettnek sikerült elhagyni a helyszínt. Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában