Borsodi bűnszervezet

2022.03.19. 09:26

Négymilliárdos kárt okoztak kamucégekkel

Vádemeléssel zárult a borsodi bűnszervezet ügye.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A gyanú szerint egy Miskolc környéki férfi legális üzleteinek bevételeit csökkentette az általa létrehozott cégháló fiktív számláival. A strómanok vezette kamucégek valós tevékenységet nem végeztek, a nekik – teljesítés nélkül – átutalt összegek végül készpénzben a bűnszervezet irányítójához kerültek vissza. A költségvetésnek több mint 4 milliárd forint kárt okozott a borsodi bűnszervezet. A bonyolult hálózatot irányító bűnszervezet felszámolására szervezett akcióban a NAV miskolci nyomozói összesen húsz helyszínen foglaltak le nagy mennyiségű készpénzt, ingatlanokat és bankszámlapénzt. Zár alá vették továbbá a gyanúsítottak, illetve az érintett cégek ingatlan vagyonát, valamint hat gazdasági társaság jegyzett alaptőkéjét. Összesen másfél milliárd forintnyi vagyont sikerült vagyonbiztosítással visszaszerezni a bűnszervezettől. 

 

A NAV vádemelési javaslattal küldte meg a nyomozás iratait a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek. A 11 gyanúsított bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és közokirat-hamisítás miatt akár húsz évet is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában