Tűz

2022.03.08. 08:30

Legtöbbször a lángoló növényzet miatt vonultak a tűzoltók

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hétfőn harmincegy alkalommal avatkoztak be a hivatásos tűzoltók a lángoló növényzet miatt.

Fotó: Illusztráció/Katasztrófavédelem

A legkisebb tűzzel érintett terület nagysága tíz négyzetméter volt, azonban Hernádcéce határában tíz hektáron égett le egy erdő aljnövényzete. Legyesbényénél harminc, Abod külterületén pedig harmincöt hektáron pusztítottak a lángok. Az encsi, a szerencsi, a szendrői, valamint a bódvaszilasi egységek kéziszerszámokkal és gyorsbeavatkozó sugarakkal fojtották el a tüzeket.

 

Az elhanyagolt, hátrahagyott területeken nagy intenzitással, kontrollálhatatlanul terjednek a lángok, amelyek időnként erdőket, gyümölcsösöket sem kímélnek és veszélyeztetik a lakókörnyezetet is.

 

A megyében jelenleg tűzgyújtási tilalom van érvényben, ilyenkor még a kijelölt tűzrakóhelyeken sem szabad tüzet gyújtani, belterületen pedig javasolt mellőzni a kerti zöldhulladék égetést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában