Halált okozó közúti baleset

2022.03.04. 14:26

Ítéletet hozott a bíróság a sárospataki kerékpáros baleset ügyében

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, aki 2018 októberében elütött egy kerékpárost Sárospatakon - tájékoztatott honlapján a Miskolci Törvényszék.

Fotó: Shutterstock

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2018. október 11-én reggel egy tehergépkocsiból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedett Sárospatakon. Egy vasúti átjáróba való behaladáskor a férfi a kellő körültekintést és figyelmet elmulasztotta, nem észlelte a jobb oldali visszapillantó tükörben látható kerékpáros nőt, és így nem tartott megfelelő oldaltávolságot a sértett mellett történő elhaladáskor. A pótkocsi jobb oldala surlódásszerűen nekiütközött a nő bal vállának, aki emiatt elveszítette az egyensúlyát és balra, a pótkocsi felé dőlni kezdett, végül annak jobb hátsó kereke előtt a földre esett. A kerék áthaladt a sértett fején és felsőtestén olyan élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket okozva, hogy a nő a helyszínen életét vesztette. A vádlott az ütközést nem észlelte, ezért járművével továbbhaladt.

 

A bíróság a vádlottat halált okozó közúti baleset okozásának vétsége miatt 1 év szabadságvesztésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette, míg az eltiltás tartamába beszámította a baleset óta eltelt időt.

 

A vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett. Az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában