A 10. hét jelentősebb káresetei

2022.03.16. 17:00

Halálos baleset a 26-oson, lakhatatlanná vált épületek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 370 alkalommal riasztották, amiből 282 tűzoltás volt.

Shutterstock/Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Kigyulladt egy életvitelszerűen lakott melléképület Emődön, a Kossuth utcában március 07-én. A tűzesethez Mezőcsátról és Miskolcról vonultak a hivatásos tűzoltók összesen két gépjárműfecskendővel. Az egységek egy gyorsbeavatkozó sugárral fojtották el a lángokat, amelyek a teljes épületet érintették. Az eset során nem történt sérülés, a lakó elhelyezésében a rokonai segítettek.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében harmincegy alkalommal avatkoztak be a hivatásos tűzoltók a lángoló növényzet miatt március 07-én. A legkisebb tűzzel érintett terület nagysága tíz négyzetméter volt, azonban Hernádcéce határában tíz hektáron égett le egy erdő aljnövényzete. Legyesbényénél harminc, Abod külterületén pedig harmincöt hektáron pusztítottak a lángok. Az encsi, a szerencsi, a szendrői, valamint a bódvaszilasi egységek kéziszerszámokkal és gyorsbeavatkozó sugarakkal fojtották el a tüzeket.

 

Lesodródott az útról és fának csapódott egy teherautó a 26-os úton Dubicsány és Vadna között március 08-án. A műszaki mentést a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók végezték. A sofőr a helyszínen életét vesztette.

 

Lakóház és egy melléképület égett Miskolc külterületén, a Herceg Hajtás dűlőn március 10-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel vonultak a tűzesethez. Az egységek kiérkezése előtt a lakók elhagyták az otthonukat. A tűzoltók vízsugarakkal fojtották el a lángokat, amelyek a tizennyolc négyzetméteres főépület egészét érintették. Az eset során nem történt sérülés, a lakók elhelyezésében a rokonaik és az önkormányzat segített.

 

Kigyulladt egy lakóház Vissen, a Lehel utcában március 11-én. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak a tűzesethez. Az egységek három vízsugárral elfojtották a lángokat és átvizsgálták az épületet. A tűz a konyhát érintette és a tetőszerkezetet is megrongálta körülbelül tizenöt négyzetméteren. Az eset során senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében negyvenhét helyszínen volt szükség tűzoltói beavatkozásra a lángoló száraz növényzet miatt március 12-én. Csenyéte határában, a tűzzel érintett terület nagysága elérte az ötven hektárt. A lángokat az encsi, a gönci, a szerencsi és a szendrői hivatásos tűzoltók fojtották el kéziszerszámokkal és vízzel. Az egységek munkáját a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában