Hatvan nap elzárás

2022.03.30. 16:48

Garázdaságba torkollott a locsolkodás

A Kazincbarcikai Járásbíróság hatvan nap elzárásra ítélte azt a férfit, akivel szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

Shutterstock/Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2021 húsvét hétfőjén felkereste a sértett férfit és annak élettársát sajókazai otthonukban, azért, hogy a nőt – aki távoli rokona – meglocsolja. A locsolkodás után a vádlott számon kérte a házigazdát, hogy miért nem kínálja meg őt itallal és cigarettával. A konfliktusból szitkozódás lett: a vádlott kiment a házból és verekedésre hívta ki a sértettet, aki ennek nem akart eleget tenni. Erre a vádlott ütni próbált, ezért a sértett a földre vitte és lefogta. Amikor a sértett visszaindult a bejárati ajtóhoz, a vádlott utolérte, hátulról ráfogott a nyakára, beleharapott a vállába, aztán állon rúgta és szitkozódva elhagyta a helyszínt.

 

A bíróság garázdaság vétsége miatt ítélte el a férfit. Súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott elkövetéskori ittas állapotát, valamint a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát, míg enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását és megbánó magatartását.

 

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője tudomásul vették, így az jogerős - közölte a Miskolci Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában