A 8. hét jelentősebb káresetei

2022.03.01. 07:30

Damakon egy épület égett teljes terjedelemben, Putnokon egy társasház vált lakhatatlanná

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 331 alkalommal riasztották, amiből 231 tűzoltás volt.

Forrás: Katasztrófavédelem

Teljes terjedelmében égett egy családi házhoz épített melléképület Damakon, a Dózsa György úton február 21-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak a káresethez. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal oltották el  tüzet, amely a kilencven négyzetméteres melléképület egészét érintette és a lakóház tetőszerkezetét is megrongálta. A tűzoltók két háztartási gázpalackot eltávolítottak az ingatlanból, azokat nem érte hőhatás. Az eset során nem történt sérülés, a ház lakható maradt.

 

Tűz keletkezett egy társasház egyik épületrészében Putnokon, az Andrássy Dénes úton február 22-én. Az ózdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók elhagyták az otthonukat. Az egységek légzésvédelem mellett hatoltak be a füsttel telítődött épületbe és gyorsbeavatkozó sugarakkal fojtották el a tüzet, amely egy helyiséget érintett. A tűzoltók átvizsgálták az épületet és egy sértetlen háztartási gázpalackot eltávolítottak a konyhából. Az eset során senki sem sérült meg, azonban az érintett ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében az ismerőseik segítettek.

 

Tűz keletkezett egy családi házhoz épített istálló padlásterében Ricsén, a Vasút utcában február 23-án. Az esethez a cigándi, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből pedig a kisvárdai hivatásos tűzoltók vonultak. A cigándi egység kiérkezése előtt a lakók porral oltó készülékekkel próbálták eloltani a tüzet, de nem jártak sikerrel. A tűzoltók rövid időn belül megfékezték és elfojtották a lángokat, amelyek körülbelül öt négyzetméteren okoztak kárt. A tűz nem terjedt tovább a tetőre, a főépület lakható maradt.

 

Kigyulladt egy életvitelszerűen lakott melléképület Domaházán, a Béke úton február 24-én. Az ózdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók elhagyták az otthonukat. Az egység egy gyorsbeavatkozó sugárral fojtotta el a lángokat, amelyek a negyven négyzetméteres épület teljes tetőszerkezetére kiterjedtek. A tűz nem veszélyeztette a közelben álló főépületet, de a lakásként használt ingatlanrész használhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében huszonegy esetben avatkoztak be a hivatásos tűzoltók a lángoló növényzet miatt február 24-én. A tűzzel érintett területek nagysága harminc négyzetmétertől körülbelül húsz hektárig terjedt. Folyás külterületén tíz, Alacska határában pedig mintegy húsz hektáron égett le a száraz növényzet. Alacskánál két kazincbarcikai egység küzdött a lángokkal, míg Folyásnál a tiszaújvárosi és a Hajdú-Bihar megyei hajdúnánási hivatásos tűzoltók fékezték meg és oltották el a tüzet.

 

Tűz keletkezett egy hatvan négyzetméter alapterületű, tárolásra és javításra használt épület egyik helyiségében Miskolcon, a Besenyői utcában február 26-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak a tűzesethez. Az egységek kiérkezése előtt a dolgozók porral oltó készülékekkel próbálták eloltani a tüzet, de nem jártak sikerrel. A tűzoltók két vízsugárral fojtották el a lángokat, azok nem terjedtek tovább a helyiségből. Az eset során senki sem sérült meg.

 

Kigyulladt egy lakóház melléképülete Bekecsen, a Honvéd utcában február 27-én. A szerencsi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a tüzet, megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a főépületre. A munkálatok közben kihoztak egy gázpalackot, amelyet nem ért hőhatás. Az eset során nem történt sérülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában