Tűz

2022.03.26. 09:36

Családi ház égett Nyékládházán - egy ember meghalt (frissítve)

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház Nyékládházán, az Ady Endre utca és az Arany János utca találkozásánál.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A miskolci hivatásos tűzoltó-parancsnokság tizenegy tűzoltója több oldalról oltotta el a lángokat két technikai eszközzel. A tűzzel érintett épületben egy ember tartózkodott, akinek az életén már nem lehetett segíteni.

 

A lakásban a bútorok mellett felhalmozott papírhulladék és egy vegyes tüzelésű kályha is volt, így nem zárható ki, hogy a tüzet egy kipattanó szikra okozta.

 

A tűz keletkezési okát a katasztrófavédelem vizsgálja - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

A lakásban felhalmozott felesleges tárgyak, anyagok fokozott tűzveszélyt jelentenek, egy gyúlékony anyagokkal teli szoba akár öt perc alatt lángba borulhat. Nagyon fontos, hogy időben észleljük a tüzet, azokban az épületekben, ahol van füstérzékelő, nem alakul ki nagyobb tűz, így sérülés vagy tragédia sem történik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában