Ítélet

2022.03.29. 08:09

Börtönbe kell mennie annak a borsodi férfinak, aki kiskorúnak adott el marihuánát

A Tiszaújvárosi Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletével 2 év 11 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte az igrici férfit.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A megállapított tényállás szerint a vádlott a lakóhelyén marihuánát termesztett, amelyet egy internetes oldalon hirdetett eladásra. Tőle egy kiskorú fiú többször, összesen legalább fél millió forint értékben vásárolta meg a kábítószert. A vádlott egyik alkalommal a termesztőhelyiségeit is megmutatta fiatal vásárlójának.

 

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság kábítószer-kereskedelem bűntette miatt ítélte el. Beismerő vallomását, megbánó magatartását nyomatékos enyhítő körülményként, míg a kiskorú személynek való értékesítés tényét súlyosító körülményként értékelte.

 

Az ítéletet a vádlott tudomásul vette, míg az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére – tájékoztat a Miskolci Törvényszék a honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában