Kábítószer-kereskedelem

2022.03.21. 12:00

Borsodi eset is szerepel a rendőrség drogfogási rekordjai között

Jelentősen nőtt a magyarországi kábítószer-kínálat, de a rendőrség sikeresen vette fel a kábítószer-kereskedelem elleni harcot és drogfogási rekordok dőltek meg - közölte az MTI az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteki sajtótájékoztatóján elmondottak alapján, amelyen az első negyedév eredményeit ismertették.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Csákó Ibolya, az ORFK bűnügyi főosztályának kiemelt főreferense úgy összegezte: 21. századi módszerek jelentek meg a bűnözésben, de a bűnüldözésben is. Példaként említette, hogy a koronavírus rászoktatta az embereket az online vásárlásra, de az online kereskedelem az illegális térben is virágzik. Ezért a rendőrség is nagy hangsúlyt fektet a kábítószerek, az új pszichoaktív anyagok és a hamis gyógyszerek online kereskedelmének felderítésére.  

 

Az alezredes kiemelte: tavaly az év első két hónapjában a lefoglalt kábítószerek 8 százaléka származott a nemzetközi postaforgalomból, idén már 20 százalék ez az arány.

 

Csákó Ibolya arról is beszélt, hogy több esetben "családi biznisz" a kábítószer-kereskedelem. Példaként említette azt az apát és fiát, akik azzal váltak gyanússá egy borsodi településen, hogy hirtelen meggazdagodtak. A rendőrségnek a terjesztőjüket is sikerült elfognia, az ügyben pedig több mint 100 kilogramm új pszichoaktív anyag utcára kerülését akadályozták meg. A félmillió adagnak megfelelő kábítószer mennyiségének érzékeltetésére az alezredes azt mondta: az elmúlt 5 évben nem foglaltak le ennyi új pszichoaktív anyagot összesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában