Ha jár a szája, meg lesz verve

2022.03.17. 08:41

Baltával bántalmazta az ebet - Veréssel fenyegetőzött az állatkínzó családtag

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 69 éves nő ellen büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntette kísérlete miatt, akinek egy borsodi kistelepülésen lévő ingatlana udvarán a családtagja egy kutyát bántalmazott, és észrevette, hogy az egyik szomszédja figyeli az eseményeket, ezért felszólította, hogy takarodjon onnan, nem látott semmit, és ha bárkinek szólni mer, meg lesz verve.

Fotó: Shutterstock/Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint 2020. augusztus közepén a kora délutáni órákban egy borsodi kistelepülésen lakó férfi hangos kutyavonyításra figyelt fel, ezért a hang irányába haladva átment a szomszédos ingatlanhoz és azt látta, hogy az ott lakók közül egy családtag az udvaron baltával bántalmaz egy ebet.

 

A nő vádlott az udvaron tartózkodva észrevette a kerítésnél álló férfit, és mivel rájött, hogy láthatta az eseményeket, odament hozzá, és ingerülten kiabálva közölte vele, hogy takarodjon onnan, nem látott semmit, ha jár a szája, meg lesz verve, illetve, ha feljelenti őket, vagy szólni mer a rendőröknek, akkor rá fog küldeni embereket.

 

A vádlott többször megismételte a fenyegetéseit. Ezzel azt próbálta elérni, hogy a sértett ne értesítse a hatóságokat, azonban a férfi ennek ellenére hazamenve feljelentést tett a rendőrségen, amely alapján állatkínzás vétsége miatt büntetőeljárás indult, ennek keretében tanúként kihallgatták. A sértett azonban a vádlotti fenyegetésektől oly mértékben megijedt, hogy több napig nem mert kimenni a házából.

 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában