Bűnügyi hírösszefoglaló a hétről

2022.02.06. 20:00

Újabb balek bankrablás Miskolcon, kiskorú féltestvérét molesztálta

Ez a hét sem telt eseménytelenül a megyei rendőrőrsökön, bíróságokon. Lássuk milyen fontos, érdekes rendőrségi esetek történtek Borsodban január 31-e és február 6-a között.

Fotó: Shutterstock

Emberölés kísérlete, testi sértés és garázdaság miatt felelnek a szilveszteri viszály résztvevői - A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2019 szilveszter éjjelén tettlegességig fajuló összetűzésbe kerültek a sértettekkel.

 

183 km/h sebességgel előzte a szírénázó mentőautót, jobbról - videóval! - Jelentősen túllépve a megengedett sebességet, szabálytalanul előzött meg egy megkülönböztető jelzést használó mentőautót a 26-os számú főúton annak az autónak a vezetője, akit a rendőrök azonnal ellenőrzés alá vontak.

 

Konyhakéssel ment rabolni az ózdi férfi - A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa 2022. február 3-án hozott ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki 2021 őszén egy ózdi élelmiszerboltot akart kirabolni.

 

Ítéletet a bőcsi söröző előtt történt bántalmazás ügyében - A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott egy bőcsi sörözőben kialakult, tettlegeségig fajuló szóváltás kapcsán indult büntetőeljárásban.

 

A perselypénz is kellett neki, a rendőrök elfogták - A szerencsi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a megyaszói férfit, aki összesen négy esetben követett el különböző lopásokat.

 

Szoborból fémhulladék, tolvajokból gyanúsítottak - Szétdaraboltak egy miskolci szobrot, azok a férfiak, akik a sárgarézből készült megcsonkított alkotást egy ózdi színesfém-átvevő helyen akarták értékesíteni.

 

20 ittas sofőr egy hét alatt - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 20 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna. Ezek közül a hatóság 11 esetben büntetőeljárást kezdeményezett.

 

Nem azonos a két miskolci „bankrablás” elkövetője! - Az ügy(ek) jelenlegi állása szerint nem ugyanaz a férfi sétált be kedden Miskolcon az Uitz Béla utcán található pénzintézetbe „bankot rabolni”, mint aki egy héttel korábban az avasi Klapka György utcán nézett ki magának egy jelenleg nem bankfiókként üzemelő pénzintézeti irodát.

 

Rendőri intézkedésnek álcázott rablás - A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben jelentős értékre, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás.

 

Újabb balek bankrablás Miskolcon! - Egyelőre nem lehet tudni, hogy ugyanaz a férfi próbált-e kedden délután kirabolni egy pénzintézetet Miskolcon az Uitz Béla utcán, mint aki a múlt héten az Avason próbálkozott.

 

Kiskorú féltestvérét molesztálta egy borsodi férfi - A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott egy borsodi kistelepülésen, családon belül történt szexuális erőszak ügyében.

 

A rendőrautóra lökte élettársát a nő - A Kazincbarcikai Járási Ügyészség garázdaság miatt emelt vádat egy nővel szemben.

 

A buszváróterem üvegén próbálta ki az erejét - Az Encsi Járási ügyészség garázdaság miatt vádat emelt egy 24 éves férfival szemben.

 

Benzintócsában állt égő cigarettával - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 31 éves férfi ellen két személy sérelmére emberölés előkészülete bűntette, valamint közveszély okozása előkészületének bűntette miatt, akivel italozó életmódja miatt szakított a barátnője, ezért megfenyegette, hogy rágyújtja a lakást, majd mivel a nő nem volt hajlandó visszaállítani a párkapcsolatukat, bérházi lakásának ajtaját benzinnel lelocsolta.

 

Terrorcselekménnyel fenyegetőzött - Büntetőeljárást indított a Miskolci Rendőrkapitányság egy 42 éves férfival szemben.

 

Ittasan okozott súlyos balesetet Miskolc és Harsány között - Büntetőeljárást indított a Miskolci Rendőrkapitányság egy 42 éves férfival szemben.

 

Életet mentettek a miskolci rendőrök - Egy rendőr kezdte meg az újraélesztést Miskolcon. A rosszul lett férfit végül a mentőszolgálat munkatársai vitték kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában