Ügyészség

2022.02.15. 09:46

Szexuálisan kényszerítette, majd bosszút állt a lányon

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfi ellen szexuális kényszerítés bűntette és különleges személyi adattal visszaélés vétsége miatt. Az elkövető internetes közösségi oldalon megismerkedett egy kiskorú lánnyal, tőle először fehérneműs képeket kért, majd olyan videókat, ahol meztelen és szexuális cselekményt végez. Amikor a lány nem volt hajlandó újabbakat küldeni, azzal bosszulta meg, hogy a korábbiakat közzétette.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi 2019. december elején, álnéven és idegen személyek fényképeit sajátjaként felöltve, közösségi oldalon keresztül megismerkedett egy kiskorú lánnyal.

 

Napi rendszerességűvé váltak üzenetváltásaik, a lány fényképeket küldött magáról, melyben ruhában, fehérneműben volt látható. A vádlott ezután arra kérte a sértettet, hogy meztelen képeket is küldjön. A lány azonban ennek nem akart eleget tenni, mire a férfi közölte, hogy a korábbi fehérneműs képeit közzéteszi, amennyiben nem küld számára olyan videókat, amelyeket kér tőle. Ezután a lány a férfi utasításainak megfelelően több olyan felvételt készített, amelyeken meztelen, illetőleg szexuális cselekményt végez.

 

Az elkövető egyre telhetetlenebb lett és még több videót kért a sértettől, aki viszont ezt megelégelte, és megszakította a kapcsolatot. A férfi ezt azzal torolta meg, hogy 2020. március elején, egy közösségi oldalon a sértett több nő ismerősének elküldte a kompromittáló videókat. A vádlott nem tudta, hogy a képek és a videók elkészítésekor a lány még nem töltötte be a tizennyolcadik életévét.

 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott – tájékoztat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában