Letartóztatás

2022.02.02. 10:24

Rendőri intézkedésnek álcázott rablás

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben jelentős értékre, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen személyek 2022. január 23-án este egy miskolci ingatlanba hatoltak be oly módon, hogy arcukat símaszkkal fedték el, kezükben baseball ütőt tartottak és a bejárati ajtón dörömbölve azt kiabálták, hogy „rendőrség, házkutatás”. Miután bejutottak a házba, egy ott tartózkodó személyt a földre nyomtak és értékeket követeltek tőle, majd mivel a kérdésekre nem tudott felelni, a fürdőszobába zárták. Az elkövetők ezután átkutatták az ingatlant és onnan több ezer euró készpénzt, értékes karórákat, mobiltelefonokat és parfümöt tulajdonítottak el mintegy 7 millió forint értékben, aztán távoztak a helyszínről. E cselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető - tájékoztatott honlapján a Miskolci Törvényszék

 

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankció tartamára és a gyanúsított személyi körülményeire tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Megalapozottan feltehető az is, hogy a terhelt más személyekkel való összebeszéléssel, megfélemlítéssel, illetve tárgyi bizonyítékok elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené, meghiúsítaná. Mindezen okokból a bíróság 2022. február 28. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

A végzéssel szemben a terhelt és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában