Bosszúvágy

2022.02.08. 10:02

Molotov-koktélokat gyújtott a szerelem lángja

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 67 éves férfi ellen többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete és rongálás bűntettének kísérlete miatt.

Fotó: Shutterstock

Az elkövetővel szakított az élettársa, ezért úgy akart bosszút állni rajta és rokonain, hogy a tulajdonukban lévő házakat Molotov-koktélokkal megpróbálta felgyújtani, derül ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

 

A vádirat szerint a férfi élettársi kapcsolata 2019. május végén felbomlott, a szakításért az élettársát, a sógornőjét és annak élettársát hibáztatta, ezért bosszút akart állni.

 

2019. augusztus végén autóval a volt sógornője és annak élettársa tulajdonát képező borsodi kistelepülésen lévő ingatlanhoz indult. Útközben a magával vitt üzemanyagból üvegekbe öntve, és azokba kanócot dugva Molotov-koktélokat készített. A helyszínre érve azonban eltévesztette a házszámot, és a meggyújtott Molotov-koktélokat egy másik ház falához és udvarára dobta, de az ott lakó nő észrevette és rákiabált, mire távozott a helyszínről. A nő seprűvel és vízzel oltotta a tüzet.

 

A vádlott 2019. október 3. napján, az esti órákban a volt élettársa ugyanezen kistelepülésen lévő családi házát célozta meg, benzinnel megtöltött üvegekkel és flakonokkal szintén Molotov-koktélokat készített, az éjszakai órákban azokat meggyújtva bedobta az udvaron parkoló autóhoz, de az eszközök bealudtak.

 

Közvetlenül ezután a település egy másik házához is elment, amiről azt hitte, hogy a volt élettársa tulajdonában van, de időközben tulajdonosváltás történt. Itt az udvaron locsolt szét benzint és meggyújtotta, míg a benzines kannát a ház bejáratához dobta. A szomszéd észlelte a tüzet, rászólt a vádlottra, hogy mit csinál, aki azt válaszolta, hogy bosszút áll, majd elhajtott a helyszínről. A tüzet a szomszéd és az általa értesített háztulajdonos oltották el.

 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában