Bíróság

2022.02.07. 16:50

Letartóztatásban az ismerőse kabátját elvevő ózdi férfi

Az Ózdi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben rablás bűntette miatt indult eljárás.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2022. február 4-én délután Ózdon, a Vasvár úton figyelt fel a sértettre és elhatározta, hogy megszerzi a kabátját; először megdicsérte a ruhadarabot, majd megkérte a férfit, hogy cserélje el vele, majd miután a sértett határozottan elutasította a kérést, unszolni kezdte, hogy hadd próbálhassa fel. A szituáció kényelmetlensége okán a sértett átnyújtotta a kabátot, ekkor azonban a terhelt el akart sétálni vele és ennek érdekében ököllel többször megütötte a sértett arcát, majd a megtört férfit hátrahagyva távozott a helyszínről.

 

A terhelt cselekménye alkalmas lehet rablás bűntettének megállapítására, amely akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – írja a Miskolci Törvényszék a honlapján.

 

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankció mértéke miatt a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei sem ellensúlyoznak. Mivel a terhelt ismeri a sértettet és az ügy további tanúit, így a bizonyítás eredményessége érdekében is indokolt a letartóztatása. Megalapozottan feltehető továbbá az is, hogy a férfi szabadlábon maradása esetén újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság 2022. március 7. napjáig elrendelte a letartóztatását.

 

A végzéssel szemben a terhelt fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában