Bíróság

2022.02.16. 15:16

Letartóztatásban a göncruszkai emberölés gyanúsítottja

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben emberölés gyanúja miatt indult eljárás.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2022. február 12-én a késő esti óráktól másnap délutánig tartó időben, de eddig pontosan meg nem határozható időpontban Göncruszkán a vele egy háztartásban élő hozzátartozóját előzetes szóváltást követően bántalmazta, majd hátba szúrta. A sértett nő a helyszínen életét vesztette.

 

A terhelt cselekménye alkalmas lehet emberölés bűntettének megállapítására, amely akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – tájékoztat a Miskolci Törvényszék a honlapján.

 

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankció mértékére tekintettel a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei sem ellensúlyoznak. Az elkövetés körülményeinek tisztázása érdekében további nyomozási cselekmények várhatók, ezért a tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének elkerülése miatt is indokolt a férfi letartóztatása, amelyet a bíróság 2022. március 16. napjáig elrendelt.

 

A végzés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában