Katasztrófavédelmi hírek

2022.02.08. 07:30

Lakóházak és a tarló is égett az 5. héten megyénkben

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 296 alkalommal riasztották, amiből 182 tűzoltás volt.

Forrás: shutterstock

Faapríték gyulladt meg egy miskolci hotel kazánházában február 03-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói rövid időn belül elfojtották a két négyzetméter kiterjedésű tüzet, majd ventilátorral átszellőztették a kazánházat és átvizsgálták az épületet. A lángok nem terjedtek tovább a helyiségből, a szálloda lakói biztonságos helyen várakoztak, amíg az egységek megszüntették a veszélyt.

 

Tűz keletkezett egy négyemeletes társasház első emeletén lévő villanyóra szekrényben Sajószentpéteren, a Bükkalja utcában február 03-án. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral elfojtották a lángokat és ventilátorral átszellőztették a füsttel telítődött lépcsőházat. A veszély megszüntetéséig tíz lakónak kellett elhagyni az épületet, de rövid időn belül mindenki visszatérhetett az otthonába. 

 

Mintegy száz hektáron égett a száraz növényzet Sajószentpéter külterületén február 03-án. A lángokat a miskolci és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók fékezték meg és fojtották el a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az eset során nem történt sérülés.

 

Egy lakóház szobája égett Tiszakarádon, a Tisza utcában február 03-án. A hivatásos tűzoltók kiérkezéséig próbálták megfékezni a lángokat, amelyek a födémszerkezetet és a tetőt is megrongálták, azonban nem jártak sikerrel. A tüzet a sátoraljaújhelyi és a cigándi egységek oltották el, akik egy felhasadt háztartási gázpalackot is találtak az épületben.

 

Teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméteres családi ház Hangonyban, az Ady Endre úton február 05-én. A tűzhöz az ózdi és a pétervásárai hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakat vetettek be a lángok ellen és átvizsgálták az épületet. Az eset során nem történt sérülés, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában