Bűnügyi hírösszefoglaló a hétről

2022.02.13. 20:00

Kiszúrta valaki 8 autó kerekét, ismét egy bankból vittek el valakit bilincsben

Ez a hét sem telt eseménytelenül a megyei rendőrőrsökön, bíróságokon. Lássuk milyen fontos, érdekes rendőrségi esetek történtek Borsodban február 7-e és február 13-a között.

Forrás: police.hu

Belefulladt egy hatéves kisfiú a Ronyva patakba - Még csütörtökön este borzasztó tragédia történt Sátoraljaújhely határában. Értesüléseink szerint egy 2016 és egy 2017-es születésű kisfiú játszott a Ronyva patak partján és 17 óra után, eddig ismeretlen körülmények között mindketten a vízbe estek.

 

Ezer fölötti autós volt szabálytalan januárban - A hónap mérlege az utakon: 622 helyszíni bírság, 380 feljelentés.

 

Megmentették a rendőrök a férfit, aki végzetes lépésre szánta rá magát - A rendőrnő átérezte, és ráhangolódott annak a férfinak a problémájára, aki bejelentést tett a rendőrségre, hogy kétségbeesésében végzetes lépésre szánta rá magát.

 

Karóval támadt rá a beszélgetőkre - A tiszaújvárosi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság és testi sértés miatt vádat emelt egy 21 éves férfival szemben.

 

Több millió forint értékű görgőket lopott - A sátoraljaújhelyi rendőrök előállították azt a férfit, aki ellopta a felújítás alatt álló helyi libegő több millió forint értékű görgőit.

 

Büntetővégzés a hússütés miatt kialakult családi viszály ügyében - A Miskolci Törvényszék tárgyalás mellőzésével döntött annak a fiatalkorú lánynak az ügyében, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség.

 

A 13 nem a szerencseszáma az asszonynak - Az Edelényi Rendőrkapitányság egyenruhásai szolgálatuk ellátása során 2022. február 9-én 11 óra után intézkedtek azzal a 32 éves helyi asszonnyal szemben, aki korábban a Járási Hivatalban jelent meg lakcímkártya igénylés céljából.

 

Autóból mutogatta magát - A Szerencsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, akivel szemben szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

 

Enyhítette a törvényszék az M3-as autópályán elfogott embercsempészek büntetését - A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa 2022. február 9-én hozott ítéletet két román férfi büntetőügyében.

 

Két órán belül elfogták a tolvajt - A járőrök egy szerencsi üzletből tett bejelentést követő sikeres adatgyűjtésük eredményeként két órán belül elfogták a pénztárcatolvajt.

 

Télen is sok az ittas sofőr - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 28 ittas, és 2 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év ötödik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Begyógyszerezve rúgta rá a kerítést ismerősére - A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség magánlaksértés miatt emelt vádat egy 28 éves sárospataki férfival szemben.

 

Hússütésből családi dráma lett  - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 15 éves fiatalkorú nő ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

 

Ismét egy miskolci bankból vittek el valakit bilincsben - Megszaporodtak a miskolci bankokban elkövetett, értelmetlen bűncselekmények az utóbbi időben.

 

Molotov-koktélokat gyújtott a szerelem lángja - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 67 éves férfi ellen többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete és rongálás bűntettének kísérlete miatt.

 

Tartalékos katonák segítettek Miskolcon - Sérült férfit találtak a Búza téren február 4-én.

 

Kiszúrta valaki nyolc autó kerekét Miskolcon - Vasárnap reggelre nyolc autó tulajdonost is nagyon kellemetlen meglepetés fogadott Miskolcon a Gagarin utcán, mikor a házak előtt parkoló autójukhoz mentek.

 

Letartóztatásban az ismerőse kabátját elvevő ózdi férfi - Az Ózdi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben rablás bűntette miatt indult eljárás.

 

Széket tört és fenyegetőzött az orvosnál - Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves nő ellen garázdaság és zaklatás vétsége miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában