Elismerés

2022.02.20. 19:30

Jutalom a hatékony rendőri intézkedésért

A kamera felvette az elkövető mozgását, ezért gyorsan kézre került. 

Jutalmat adtak át a városháza dísztermében pénteken a gyorsan cselekvő rendőröknek. 

 

A betörések és lopások száma megnövekedett a településen, ezért a rendőrség segítségét kérték. 

 

Együttműködésük a megyei rendőr-főkapitánysággal régebben kezdődött, már több közös eredmény jelzi jó kapcsolatukat – mondta Szarka Tamás polgármester. Sikeres akciót követően több mint 30 esetben 21 sértett sérelmére elkövetett bűntett gyanúsítottait fogták el az elmúlt hónapokban a városban. Közülük többen már rács mögött vannak. A rendőrség hathatós intézkedésének és a városban működő kamerarendszernek köszönhetően gyorsan felderíttették a bűncselekményeket és azok elkövetőit – tudatta a polgármester. Ezért köszönete jeléül megjutalmazta a felsőzsolcai rendőrőrs munkatársait, illetve az önkormányzat rendészét – összehangolt tevékenységükkel néhány óra alatt elfogták a legutóbb történt betörés elkövetőjét – emelte ki a polgármester. Segítette a munkát, hogy a bűncselekménnyel vádolható elkövető mozgása követhető volt a kamera felvételén.

Biztonságban érezhetik magukat

 

 

Az utóbbi időben javult a megye közbiztonsága, Felsőzsolcáé is. A sorozatos bűncselekményt a kollégáinak gyorsan és hatékonyan sikerült felderíteni és az igazságszolgáltatás elé állítani – mondta Kiss Attila megyei rendőrfőkapitány. A helyismeret fél siker, a helyi rendőrök kapcsolatban vannak a lakókkal, információt tudnak gyűjteni, ez segíti őket munkájukban. A főkapitány hozzátette: azt szeretné, ha a megye valamennyi településén úgy néznének az ott szolgálatot teljesítő rendőrökre, hogy tudják, értük dolgoznak, azért, hogy biztonságban érezzék magukat. Kiváló és aktív a kapcsolatuk, illetve az együttműködésük Felsőzsolca önkormányzatával. A polgármester mindig bizalommal fordulhat a helyi rendőrőrs és a főkapitányság munkatársaihoz egyaránt. Az pedig, hogy jutalomban is részesíti a kollégákat, megyei szinten is példaértékű – fogalmazott a főkapitány. 

 

Elismerésben részesült Opalkó Dávid, Szigeti Szilárd, Detvai Szabolcs, Csirek Róbert és Kapi János.

 

(A borítóképen: Dr. Kiss Attila, Szarka Tamás és Opalkó Dávid rendész)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában