Katasztrófavédelem

2022.02.01. 07:30

Felrobbant televízió Ózdon, kigyulladt házak, viharkárok - A 4. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 192 alkalommal riasztották, amiből 131 tűzoltás volt.

Fotó: Pusztai Sándor

Teljes terjedelmében égett egy csaknem harminc négyzetméteres, fából épült garázs és az ott tárolt személyautó Bőcsön, a Széchenyi utcában január 25-én. A tűzhöz a miskolci hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek három vízsugárral eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

 

Kigyulladt egy felújítás alatt álló ház Mezőkövesden, a Dávid utcában. Berendezési tárgyak égtek egy kilenc négyzetméteres szobában. A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat, és elvégezték az utómunkálatokat.

 

Kigyulladt egy lakóház Sajószentpéteren, a Damjanich utcában január 26-án. A tetőtérben keletkezett tűz, ami átterjedt a ház tetőszerkezetére is. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat. Az egységek kihoztak két gázpalackot az épületből, amelyet hőhatás nem ért. A tűzoltók kiérkezéséig mindenki elhagyta az ingatlant, így személyi sérülés nem történt.

 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres családi ház Sátoraljaújhelyen, a Jókai utcában január 27-én. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. Az egységek kihoztak hét gázpalackot az épületből, amelyeket hőhatás nem ért. A helyszínen tartózkodtak a mentőszolgálat munkatársai is.

 

Felrobbant egy televízió, így keletkezett tűz Ózdon a Kiserdő alja utcában. Egy négylakásos földszintes társasház, egyik ötven négyzetméteres lakásának tizenhat négyzetméteres szobája égett teljes terjedelmében, majd átterjedt a tűz a szomszédos ingatlanra is tíz négyzetméteres területen. Az ózdi hivatásos tűzoltók a lángokat két vízsugárral fojtották el, majd utómunkálatokat végeztek. Személyi sérülés nem történt, viszont két lakás lakhatatlanná vált, így négy személy rokonoknál került elhelyezésre.

 

Egy hatvannyolc négyzetméteres családi ház tetőszerkezet égett Miskolcon, a Kabar utcában. A tűzhöz a miskolci és a diósgyőri hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd utómunkálatokat végeztek. A lakók időben el tudták hagyni az ingatlant, így személyi sérülés nem történt.

 

Mintegy tizenöt hektáron égett a száraz fű Sajóbábony külterületén január 28-án. A tűzhöz riasztott miskolci és kazincbarcikai hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. A helyszínen tartózkodott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

 

A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók három vízsugárral megfékezték a lángokat városukban, a Várhegyen, ahol egy lakóépület száz négyzetméteres raktára, valamint az ott tárolt gumik, különböző használati tárgyak égtek. A tűz a lakóépületre és a vele egybeépített műhelyre nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt.

 

Folyamatosan dolgoztak a viharkárok felszámolásán a hivatásos és önkéntes tűzoltók a megye területén. A viharos erejű szél miatt közel hetven bejelentés érkezett. Elsősorban kidőlt fák, leszakadt ágak, megrongálódott épületek miatt érkeztek bejelentések a műveletirányítási ügyeletre. Szerencsen és Mezőkövesden több ház előtetőjét bontotta meg a szél. Bükkábrányban egy melléképület lemeztetejét rongálta meg a nagy erejű szél. Taktaszadán villanyoszlopra dőlt egy fa, így leszakította a vezetéket.

 

Teljes terjedelmében égett egy húsz négyzetméteres, családi házzal egybeépített melléképület Sárospatakon, a Baross Gábor utcában. A tűz érintett egy tizenhat négyzetméteres nyári konyhát, és a lakóépület szigetelésének egy részét is. A helyszínre a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik három vízsugárral eloltották a lángokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában